Maitsete aasta

   Marika Hunt. 6.juunil Pärnumaa Maitsete aasta raames Metsikute taimede töötuba KIHLEPAS Pärnumaa kohvikute/restoranide kokad kutsuti töötuppa, et inspireerida metsikute taimede jõudmist restoranide/kohvikute menüüsse. Kohalikud taimetargad Mercedes Merimaa, Evari Tšetšin, Kristi Lehtla, Herdis Elmend ja Merle Einola rääkisid taimede korjamisest, hooajalisusest ja säilitamisest. Kohapeal said toidupakkujad tuttavaks võimalike metsikute taimede kasvatajate ja kogujatega, et need, kelle jaoks see teema põnev tundub, saaksid kohe ka oma tellimused sisse anda. Kristi Lehtla sõnul on oma taimetark restorani jaoks oluline koostööpartner, kes annab aegsasti teada, mis taimi peagi loodusest leida võib, et kokad saaksid hooaja menüüd juba aegsasti valmis teha. Ja kui õige aeg käes, siis hoolitsetakse juba selle eest, et soovitud koguses metsataimed kokkulepitud ajal restorani kööki jõuaksid. Selleks, et nendest õigetest maitsetest aimu saada, valmistati koos kokkadega mitmed metsikutest taimedest toidud. Tehti näiteks kõrvenõgese kotlette ja –pannkooke, kuusevõrse sorbetti, rabarberi limonaadi, mahetatrast salatit, võilillemoosi ja erinevat mitut sorti pestosid. Veinihuvilised said juhiseid isegi selle kohta, kuidas võililledest veini teha ja täpsete kogustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.